X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Şevciuk: Tiraspolul nu va ieşi din formatul „5 +2”

7 apr. 2014,, 17:24   Societate
3936 3
Foto: nr2.ru
"Noi nu intenționăm să părăsim formatul de negocieri "5 +2". Runda următoare a negocierilor, programată pentru 10-11 aprilie la Viena, a fost doar amînată pentru mai tîrziu, în scopul de a oferi Republicii Moldova posibilitatea și timpul de a-și îndeplini obligațiile faţă de noi", a declarat reporterilor după discursul său anual adresat poporului, liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, informează NOI.md.

El a reamintit că "partea moldovenească s-a angajat să anuleze accizele discriminatorii la import pentru agenţii economici transnistreni, adoptate anul trecut și care vin în contradicție cu principiile procesului de negocieri, în special, în ceea ce privește neadoptarea unilaterală a deciziilor, în detrimentul celeilalte părţi a negocierilor".

"Termenele stabilite au trecut, dar accizele aşa şi nu au fost anulate. De aceea, am decis să dăm posibilitate Republicii Moldova să remedieze această problemă. Acest lucru nu înseamnă deloc că renunţăm la procesul de negocieri, cum s-au grăbit să anunţe unele surse mass-media ", a subliniat Șevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?