X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Turcinov a promis protestatatrilor măsuri anti-teroriste (VIDEO)

7 apr. 2014,, 16:50   Externe
5699 6
Foto: zn.ua
Președintele Radei Supreme a Ucrainei, președintele în exercițiu Alexandr Turcinov a declarat că împotriva protestatarilor care au ocupat cu armele în mîini sediile administrative în regiunile Lugansk, Donețk și Harkov, vor fi luate măsuri anti-teroriste.

"Noaptea a fost creată celula anticriză, iar împotriva celor care au luat armele în mîini, vor fi promovate măsuri anti-teroriste", - a declarat Turcinov într-un mesaj televizat, luni, 7 aprilie.

Președintele în exercițiu a menționat, că "avînd în vedere comportamentul pasiv al unor organe de drept locale, ele vor fi suplimentate cu unități din alte regiuni".

În general, potrivit lui Turcinov, acțiunile grupurilor de protestatatri sînt coordonate de serviciile speciale ruse.

"Ieri a început al doilea val al operațiunii speciale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, al cărei scop este de a destabiliza situația în țară și a răsturna guvernul ucrainean, a zădărnici alegerile și a rupe în bucăți țara noastră. Grupurile coordonate de serviciile speciale ruse au ocupat sediul administrației regionale din Harkov, sediul administrației regionale de stat și al Serviciului de Securitate al Ucrainei în Donețk, precum și sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei în Lugansk. Inclusiv, ceea ce este deosebit de periculos, au luat armele în mîini. Toate acestea se întîmplă în contextul prezenței trupelor rusești la granița noastră", - a spus președintele în exercițiu.

În acest sens, el a subliniat că protecția frontierei de est a Ucrainei a fost consolidată.

"Dușmanii Ucrainei încearcă să aplice scenariul Crimeei, dar noi nu vom admite aceasta", - a concluzionat Turcinov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?