X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Igor Corman participă la Conferinţa preşedinţilor de parlamente la Vilnius

7 apr. 2014,, 11:48   Politică
3333 8
Foto: noi.md
Spicherul Igor Corman participă la Conferinţa preşedinţilor de parlamente ale ţărilor-membre ale UE, care s-a deschis luni la Vilnius (Lituania).

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la presa ucraineană, că președintele Parlamentului a plecat în Lituania ieri. La transbordarea pe aeroportul "Borispoli" din Kiev, el s-a întîlnit cu preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, care a anulat vizita la Vilnius "în legătură cu mitingurile separatiste din estul Ucrainei".

Discuţiile s-au axat pe "subiecte ce ţin de fortificarea relaţiilor interparlamentare şi un şir de subiecte legate de Ucraina".

Se aşteaptă că la Vilnius Corman va face o adresare către preşedinţii parlamentelor ţărilor membre ale UE, în care se va referi la evoluţia relaţiilor Republica Moldova - UE după summitul de la Vilnius şi va solicita oferirea unei perspective clare de aderare a ţării noastre la Uniunea Europeană.

De asemenea, şeful legislativului va avea întrevederi cu preşedinţii camerelor deputaţilor din parlamentele României şi Cehiei, Valeriu Ştefan Zgonea şi Jan Hamacek.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?