X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Vulcanul Yellowstone 2014: Va erupe și va aduce sfîrșitul lumii? (FOTO,VIDEO)

5 apr. 2014,, 13:50   Ştiinţă şi IT
23804 7
Foto: dp.ru
Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter a fost inregitrat in Parcul Yellowstone la 30 martie. De atunci, animalele au devenit extrem de agitate si, cuprinse parca de o stare de panica, fug. Observatorii explica acest fenomen ca fiind reactia animalelor la o posibila replica mult mai violenta a seismului de la sfarstitul lunii trecute. Cu alte cuvinte, supervulcanul situat sub aceasta rezervatie si considerat adormit pentru totdeauna, s-ar putea trezi?

„I-am vazut: bizonii alergau pe sosea. Nu stiu daca adevarata cauza este o activitate geologica in regiunea Yellowstone, dar un lucru este cert: aceasta fuga reprezinta un semnal, unul de alarma, un avertisment”, nota unul dintre experti pe blogul lui.

Iar vestea proasta e ca nu numai bizonii fug, ci aproape toate animalele din rezervatie. „Oricum, expertii nu si-au dat inca seama daca se confrunta cu un simplu declin demografic sau la mijloc sunt alti factori. Emisiile de heliu sunt, in prezent, de 1.000 de ori mai mari decat limita normala, dar bizonii, spre exemplu, fug inclusiv din zonele neafectate.

Ultimele noutăți din rezervație indică faptul că temperatura în unele lacuri gheizer a ajuns la 20 de grade Celsius. În craterul vulcanului Yellowstone deja clocotește magma, anunță mass-media.

Fanii teoriilor apocaliptice vorbesc despre o catastrofă globală. La moment Yellowstone este cel mai puternic dintre vulcanii activi ai planetei. Dacă se întîmplă o erupție, aceasta ar fi echivalentă cu explozia a patru bombe nucleare. Cu toate acestea, oficialii spun că nu există motiv pe tru îngrijorare.

Rezervația Yellowstone a publicat un material video, calificînd presupunerile cu privire la iminenta erupție drept "zvonuri sălbatice".

"Întrr-un an în Yellowstone se produc de la 1000 la 3000 de erupții", - a declarat purtătorul de cuvînt al rezervației Al Nash.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?