Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Voronin despre evenimentele din aprilie 2009

4 apr. 2014,, 15:25   Politică
4006 1
Foto: noi.md
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că în spatele destabilizării situației în timpul evenimentelor din aprilie 2009 au stat reprezentanții coaliției de guvernare, iar acele proteste ar fi fost organizate din timp. Declarația a fost făcută de Voronin în timpul unei luări de cuvînt în plenul Parlamentului.

„Așa evenimente care au avut loc pe 7 aprilie trebuie să fie descifrate, pentru că noi știm cu toții cum se organizează un miting, noi știm cît ne costă și cît timp trebuie. Atunci, pe neașteptate, într-o oră, în piață au apărut 10 mii de oameni. Înseamnă că cuiva chestia asta i-a trebuit. Din ce considerente a ieșit această mulțime de oameni? Toată dezordinea asta s-a făcut pe data de 6 și tocmai pe 8 sau 9, comisia a anunțat rezultatele alegerilor parlamentare. Așa chestii nu se fac întîmplător, peste noapte. Cine e organizatorul acestor lucruri? De ce nu este clar ce s-a întîmplat pe 7 aprilie?”, s-a întrebat Voronin.

Totodată, liderul PCRM-ului a criticat proiectul liberal-democraților privind excluderea termenului de prescripție în cazul infracțiunilor comise în aprilie 2009, precizînd că această inițiativă nu este întîmplătoare.
Menționăm că astăzi, în Parlament se desfășoară audieri pe marginea evenimentelor din aprilie 2009, cu participarea ministrului de interne, Dorin Recean, șefului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, și procurorul general, Corneliu Gurin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?