Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

În Găgăuzia s-a decis crearea unui registru propriu al viei și vinului

4 apr. 2014,, 10:45   Economie
3328 0
Foto: noi.md
În Găgăuzia s-a decis crearea propriului registru al viei și vinului, precum şi a unui brand al vinurilor găgăuze.

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la pagina web a executivului autonomiei, că aceste teme s-au discutat joi, în cadrul şedinţei directorilor întreprinderilor de vinificaţie, desfăşurate de başcanul Mihail Formuzal. În cadrul acesteia au fost abordate subiecte ce ţin de probleme exporturilor de vinuri în Rusia, precum şi propunerile pentru cooperare de afaceri cu regiunile înfrăţite din Rusia.

"Avem opt regiuni doar în Rusia, cu care am semnat acorduri de înfrăţire. Este un alt coridor, în cadrul căruia putem stabili relaţii comercial-economice. De asemenea, există noi pieţe de desfacere în provincia chineză Ningxia, unde se atestă interes față de produsele din Găgăuzia şi, în particular, față de vinurile noastre. Avem nevoie de iniţiative concrete", a spus şeful Direcţiei cooperare economică a Găgăuziei, Vitalie Chiurcciu.

Potrivit lui, registrul vinurilor este necesar pentru ca consumatorul să obţină maximum de informaţii despre asortimentul regiunii, suprafaţa viilor şi a recoltelor medii.

În cadrul şedinţei a fost examinat minuţios și subiectul ce ţine de crearea propriului brand "Vinurile Găgăuziei".

"Concurenţii nu dorm şi, pentru a ţine piept, trebuie să creăm un astfel de sistem de monitorizare a calităţii vinurilor, ca nici un produs care nu corespunde standardelor să nu trecă peste hotarele autonomiei", consideră Formuzal.

La finele şedinţei s-a decis ca un grup de vinificatori găgăuzi să plece în Georgia pentru a obţine experienţă de modernizare a ramurii de vinificaţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?