Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Recidivistul Ion Druţă, condamnat la 20 de ani pentru TREI OMORURI, a fost eliberat

4 apr. 2014,, 10:37   Societate
5540 6
Foto: tribuna.md
Recidivistul Ion Druţă, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că a omorît trei persoane, a fost eliberat prin decizia Curţii Supreme de Justiţie (CSJ). Argumentele verdictului deocamdată nu au fost făcute publice.

Surse din cadrul instanţei de judecată au comunicat agenţiei "Infotag" că cetăţeanul Republicii Moldova, Ion Druţă, cunoscut în lumea interlopă ca "Vanea pisateli", era acuzat de omoruri la comandă şi atentate la viaţă, precum şi păstrarea ilegală de armel şi muniţii.

El a fost arestat în iulie 2013, în centrul oraşului Chişinău, pe strada Bucureşti. Deja peste o lună a fost condamnat de Curtea de Apel Chişinău (CAC) pentru omor triplu al hoţilor de maşini de lux în 2000. Anchetatorii au reuşit să demonstreze instanţei că Druţă personal a împuşcat infractorii, iar apoi a incinerat corpurile acestora într-o pădure din suburbia capitalei. Deciţia CAC a fost contestată de avocaţii lui Druţă.

MAI al României l-a declarat pe Druţă în urmărire internaţională, acuzîndu-l de introducere în ţara vecină a unui AKM şi a unui pistol Makarov, pe care cică le-a transmis pămînteanului său, cetăţean al Moldovei, Vitalie Proca, acuzat și el de un şir de omoruri la comandă.

La rîndul său, ministrul de interne, Dorin Recean, şi şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, calificau drept "un mare succes arestul şi condamnarea recidivistului".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?