X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Scenariul bosniac va fi aplicat în Ucraina ?

4 apr. 2014,, 01:10   Externe
14045 9
Foto : romania-actualitati.ro
Rusia insistă asupra federalizării rapide a Ucrainei. Potrivit presei franceze, Kremlinul a pregătit deja proiectul în cauză. Experții occidentali l-au numit "varianta bosniacă".

Aamintim că, în 1995, potrivit acordului de la Dayton, Bosnia și Herțegovina a fost împărțite în două părți. Sîrbii au primit 49 % din teritoriu, bosniacii și croații - 51 % . De atunci, țara în mod oficial este formată din Federația Bosniei și Herțegovinei și Republica Srpska. Locuitorii Bosniei pot fi cetățeni ai republicii unite, die a unei dintre cele două entități.

Rusia a propus o "reformă constituțională de proporții" în Ucraina. Ca urmare, fiecare regiune a țării va avea dreptul de a adopta decizii economice, financiare și culturale. În plus, va avea posibilitatea de a construi în mod independent relațiile cu statele vecine.

Cu toate acestea, potrivit experților occidentali, pentru Washington, cu standardele sale duble, "varianta bosniacă" în Ucraina este inacceptabilă. Dar, Moscova s-a obișnuit cu această poziție și nu intenționează să cedeze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?