Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Poliția italiană a împiedicat ocuparea Veneției cu un tanc improvizat (VIDEO)

4 apr. 2014,, 02:00   Externe
5317 0
Foto : mir24.tv
Poliția italiană a anunțat despre deconspirarea planurilor de ocupare a pieței San Marco din Veneția de un grup de separatiști, cu care, potrivit calculelor lor, ar fi trebuit să înceapă revolta locuitorilor din regiunile nordice ale Italiei, transmite "Interfax".

Au fost reținute 24 de persoane, dar, potrivit anchetatorilor, la revoltă urmau să participe sute de oameni, inclusiv înarmați. Ei au vrut să folosească armele cumpărate de la mafia albaneză și chiar un tanc, improvizat dintr-un excavator.

Masina de luptă, așa cum specifică poliția, separatiștii au improvizat-o dintr-un excavator echipat cu protecție blindată, turelă și camere video, organizînd și un test de tragere cu obuze oarbe la un depozit situat la 90 km sud-vest de Veneția.

Gruparea "Alianța" este formată din locuitorii din regiunile nordice ale Italiei Lombardia, Veneto și Sardinia, printre cei reținuți este și Franco Rocchetta, un fost deputat din partidul "Liga Nordului" , care promovează direct independenţa nordului Italiei. După ocuparea regiunii secesioniştii intenţionau să instituie un nou guvern și să deschidă ambasade în „statele prietenoase”, cum ar fi Serbia și Elveția.

Persoanele arestate sînt acuzate de „conspirație teroristă și de încercarea de a răsturna sistemul democratic”, infracţiune pasibilă de o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare. Între timp , membrii "Ligii Nordului" au calificat ancheta poliției drept "ridicolă și rușinoasă".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?