X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

În Moldova are loc campania de prelucrare a deşeurilor electrice şi electronice

3 apr. 2014,, 12:43   Societate
4999 1
Foto : think-blue.ru
Asociaţiei pentru Reciclarea Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE) MoldRec, în parteneriat cu compania Rec Waste, desfăşoară în premieră în Moldova campania "Întreprinderi eco", care oferă întreprinderilor de stat şi private posibilitatea de a da, pînă la finele lunii, la reciclare deşeurile electrice şi electronice.

Directorul asociaţiei, Iulian Gamureac, a comunicat agenţiei "Infotag" că "scopul acţiunii este protejarea mediului înconjurător, majorarea volumului de prelucrare a resurselor materiale şi susţinerea celor care participă la colectarea deşeurilor electrice şi electronice".

Potrivit lui, "în cadrul campaniei, asociaţia propune instituţiilor de stat şi companiilor private situate în Chişinău transportarea gratuită a deşeurilor electrice şi electronice, precum şi întocmirea tuturor documentelor juridice ce confirmă participarea la această acţiune, şi îndeplinirea obligaţiunilor juridice şi morale de prelucrare a deşeurilor date".

El a menţionat că "în luna mai este planificată o altă campanie de colectare a deşeurilor, pentru persoanele fizice, care va fi desfăşurată împreună cu Primăria".

Cantitatea minimă de deşeuri – 100 kg.

Pentru participea la campanie este necesară completarea unei anchete pe pagina web sau înregistrarea la numărul de telefon 060 121 112.

Din 2013 asociaţia a reuşit să colecteze peste 35 de mii de kilograme de deşeuri electronice, în particular computere, frigidere, televizoare, radiouri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?