X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4014

Coaliţia de guvernare nu poate repartiza portofoliile în Consiliul de observatori al TRM

2 apr. 2014,, 15:51   Politică
4831 2
Foto: noi.md
Numirea a şase noi membri ai Consiliului de observatori (CO) al Companiei Publice „Teleradio-Moldova” (TRM) de miercuri din nou a eșuat. Ea a fost amînată la solicitarea deputaţilor democraţi, care au decis să discute, în prealabil, acest subiect în cadrul şedinţei fracţiunii, cu toate că cei 12 candidaţi la cele şase posturi vacante de membru au fost aprobate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului încă la finele anului 2013.

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul democrat Oleg Ţulea a cerut miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, o pauză, din intenția de a discuta numirea candidaţilor la şedinţa fracţiunii PDM. Această propunere a generat nemulţumire în rîndurile liberalilor şi comuniştilor.

"Dumneavoastră toate chestiunile le discutaţi în cadrul fracţiunii sau puteţi lua decizii şi independent?", s-a nedumerit deputata liberală Corina Fusu.

Comunista Ina Şupac este convinsă că "acest fapt este o dovadă vădită a apartenenţei politice a viitorilor membri ai CO al TRM".

"Evident că coaliţia de guvernare nu va admite nici un candidat din partea opoziţiei. PLDM şi PDM negociază candidaţii şi se vede cu ochiul liber că Partidul Democrat doreşte să preia cîteva locuri de la liberalii democraţi. În acest proces lipseşte democraţia", s-a indignat ea.

Comisia de profil nu a putut soluţiona nici în cadrul şedinţei de marţi cine dintre cei 12 candidaţi vor deveni membri ai Consiliului de observatori. Votul a fost amînat din cauza absenţei deputaţilor comunişti, care au boicotat concursul, calificîndu-l drept farsă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?