X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Fost membru al CCA: Interzicerea posturilor de televiziune rusești este o nouă aiureală

1 apr. 2014,, 17:00   Societate
5058 7
Foto: noi.md
Inițiativa deputatei Partidului Liberal Reformator Ana Guțu, care a solicitat Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) să excludă din grila de emisie buletinele de știri și emisiunile de dezbateri politice difuzate de posturile de televiziune rusești reprezintă o nouă aiureală”. Astfel a comentat această inițiativă fostul membru al CCA Corneliu Mihalache.

Potrivit lui Mihalache, inițiativa lui Guțu este dictată de lupta dusă între Partidul Liberal Reformator și Partidul Liberal pentru electoratul proromân radical, care alcătuiește 10%. „Aici nu este vorba despre grijă față de oameni, nici despre bunul simț. Este pur și simplu PR politic”, consideră Mihalache.

Cu toate acestea, Mihalache nu exclude că această inițiativă ar putea fi materializată. „Nu cred că va deveni o realitate, însă totul e posibil, deoarece persoana care controlează CCA-ul împărtășește viziunile Anei Guțu. Majoritatea membrilor CCA, de asemenea, au viziuni apropiate și ar susține această inițiativă, dacă ar fi o structură independentă. Însă, avînd în vedere că ei nu sînt independenți în luarea deciziilor, decizia va fi luată nu de CCA, ci de Plahotniuc și, într-o măsură mai mică, de Chiril Lucinschi, deoarece acesta are totuși două posturi de televiziune rusești, iar lui Plahotniuc inițiativa nu-i încurcă, pentru că relațiile lui cu Rusia și așa sînt proaste”, consideră fostul membru al CCA-ului.

Mihalache afirmă că, în cazul în care CCA va da curs inițiativei, atunci posturile de televiziune moldovenești vor pierde publicul deprins cu programe informative și de analiză.

Președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, tineret, sport și mass-media, Chiril Lucinschi, de asemenea, califică inițiativa Anei Guțu ca PR electoral. „În declarațiile ei nu sînt argumente reale. Nu poți folosi în calitate de argumente pentru interzicerea programelor rusești experiența țării vecine. Noi trăim nu în Ucraina, ci în Moldova”, a menționat Lucinschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?