X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Contribuabilii din Moldova vor putea afla în regim online informații despre obligațiile lor fiscale

31 mar. 2014,, 17:00   Economie
6075 0
Foto: procreditbank.md
În Republica Moldova a fost lansat un nou serviciu electronic – „Contul curent al contribuabilului”. Prin intermediul acestui serviciu contribuabilii vor putea în regim online afla date precise și actualizate privind situația curentă a tuturor restanțelor sau a sumelor plătite în plus la bugetul de stat, relatează NOI.md.

La prezentarea noului serviciu electronic au participat ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, și ambasadorul SUA în Moldova, William Moser. De noul serviciu vor putea beneficia gratuit toate persoanele juridice și fizice care dispun de semnătură electronică. Astfel, acestea vor putea nemijlocit de la oficiu sau domiciliu să aibă acces la sistemul informațional automatizat „Contul curent al contribuabilului”, să-și vadă situația fiscală pe diverse clasificări etc. Datorită noului serviciu, contribuabilii vor economisi considerabil timpul și banii lor, deoarece nu vor mai trebui să meargă la oficiile teritoriale ale organelor fiscale.

Totodată, datorită implementării acestui serviciu, plățile la buget vor fi efectuate la timp. Ambasadorul SUA în Moldova a menționat că mai mulți oameni de afaceri i s-au plîns că primesc post-factum informații în scris privind datoriile istorice față de buget și penalizări, iar odată cu lansarea noului serviciu electronic, această situație nu se va repeta în viitor. Oamenii de afaceri vor fi la curent cu situația la zi și vor putea operativ să decidă asupra plăților pe care trebuie să le opereze. De asemenea, se preconizează că noul sistem va permite excluderea cazurilor de corupție, va reduce costurile și timpul pentru afaceri. Serviciul electronic „Contul curent al contribuabilului” a fost implementat cu susținerea Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul proiectului BRITE (Comerţ, Investiţii şi Reglementarea Activităţii de Întreprinzător).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?