X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ostalep: Premierul moldovean merită un premiu

31 mar. 2014,, 14:00   Politică
5047 4
Foto: noi.md
„Prim-ministrul țării, Iurie Leancă, merită un premiu de încurajare pentru atragerea turiștilor străini în Moldova”. Astfel a comentat pentru NOI.md vizita de ieri la Chișinău a asistentului secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep.

Potrivit diplomatului, nu este nimic de mirare că înaltul oaspete a vizitat Moldova într-o zi de odihnă, or, aceasta subliniază o dată în plus statutul țării noastre în ochii elitei politice americane: ne vizitează nu atunci cînd dorim noi, ci atunci cînd consideră necesar și cînd găsesc timp.

„Actualii guvernanți și-au găsit o formulă de comportament: lipsa totală de susținere din partea populației țării ei o înlocuiesc prin aparenta susținere din partea partenerilor externi și chiar a întregii comunități mondiale. De aici și rezultă aceste vizite în masă efectuate în ultimul timp de înalți oficiali străini. Coaliția de guvernare parcă ar demonstra poporului: priviți, proștilor, cum ne susține și ne laudă toată lumea. Iar voi mai aveți dubii în privința parcursul european de dezvoltare și fericire ales de noi pentru voi”, a subliniat fostul viceministru de externe.

„La fel de iluzorii sînt și visurile oaspeților că vizitele lor vor înrădăcina în conștiința poporului moldovenesc ideea că alegerea făcută este cea corectă. Ei nu înțeleg că în țara noastră așa ceva nu merge. Poporul nostru este destul de pragmatic și judecă despre calitatea guvernării după felul în care trăiește societatea și nu o gașcă aparte a celor „selecți”. Foarte degrabă prietenii noștri străini și actuala putere se vor convinge de acest lucru”, a subliniat interlocutorul.

„Unicul premiu pe care îl merită Leancă și compania este cel pentru atragerea turiștilor în Moldova”, a conchis Valeriu Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?