X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Andrievschi: Comuniștii reformatori ar putea deveni „drăcușorul din tabacheră”

31 mar. 2014,, 13:42   Politică
4956 4
Foto: tribuna.md
La sfîrșitul săptămînii trecute s-a strecurat o informație privind apariția pe arena politică a Republicii Moldova a unei formațiuni noi – Partidul Comuniștilor Reformatori. Deocamdată nu se cunosc nici fondatorii, nici deosebirile ideologice față de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM). În opinia analiștilor, acest jucător necunoscut de pe eșichierul de stînga ipotetic ar putea crea probleme nu doar comuniștilor, ci și democraților.

„În prezent, pe comuniști și liberali îi unesc mai multe lucruri. De exemplu, ei votează împreună în Consiliul Municipal Chișinău”, a menționat pentru NOI.md analistul Vitalie Andrievschi.

„Dacă există liberali reformatori, de ce nu ar fi și comuniști reformatori? Cu atît mai mult că PCRM deloc nu reflectă eșichierul de stînga, or, atunci cînd erau la putere promovau reforme liberale, iar acum practic s-au dezis de Europa. Nu știu cine se află la cîrma noului partid, însă dacă acesta va promova valorile marxiste și se va orienta spre cooperare cu UE, va avea șanse reale de a rupe voturi nu doar de la comuniști, ci și de la democrați și socialiști. Pentru promovarea partidului este nevoie de doi ani, iar pentru a accelera acest proces, este nevoie de o idee puternică, un lider carismatic și investiții financiare mari. Dacă aceste condiții vor fi respectate, atunci comuniștii reformatori ar putea deveni acel „drăcușor din tabacheră” care va ieși pe neașteptate și va dicta regulile proprii. În cazul în care acest proiect politic are ca scop un efect de moment, pentru a rupe din voturile PCRM la viitoarele alegeri parlamentare, aceasta va fi un „drăcușor” ordinar, care va stîrni rîsul tuturor”, a menționat Vitalie Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?