X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Despre ce vor discuta Natalia Gherman și Serghei Lavrov la Moscova (VIDEO)

31 mar. 2014,, 12:56   Politică
7585 4
Foto: ipn.md
Republica Moldova are o poziție principială în problema transnistreană, care este susținută de toți partenerii săi externi. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul moldovean de externe, Natalia Gherman, astăzi, în cadrul unui briefing.

Gherman a anunțat că va merge cu acest mesaj la Moscova, unde urmează să aibă o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pe 4 aprilie. Oficialul a ținut să precizeze că situațiile din Crimeea și din regiunea transnistreană sînt complet diferite.

„Autoritățile moldovene sînt în favoarea continuării acestui dialog de pe poziții bine cunoscute și bine exprimate, iar mesajul pe care îl voi articula colegului meu rus va fi același mesaj ca la Washington, New York, Bruxelles sau Ottawa. Nu există o diferență de abordare, poziția este foarte principială și este susținută de toți partenerii noștri oficiali”, a declarat Gherman.

Oficialul a reamintit că ministerul rus de externe s-a pronunțat în favoarea menținerii actualului format de soluționare a conflictului transnistrean și optează pentru ideea acordării unui statut special regiunii în componența Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?