Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Agențiile de informații americane au monitorizat 122 de lideri mondiali

30 mar. 2014,, 13:08   Externe
4603 5
Foto: polit.ru
Agenția Națională de Securitate din SUA a urmărit 122 de lideri mondiali, relatează Der Spiegel, cu referire la fostul ofițer de informații american Edward Snowden.

Potrivit publicației, NSA monitoriza conversațiile Angelei Merkel, Iuliei Timoșenko, Bashar Assad, Alexandr Lukașenko și peste o sută de alți președinți, șefi de guverne și politicieni din lume. Experții NSA care au analizat conversațiile persoanelor publie, aveau acces la dosarul lor complet. Lista celor urmăriți a fost alcătuită cu cinci ani în urmă.

Documentele cu privire la spionarea liderilor mondiali, care au ajuns în posesia Der Spiegel, nu permit concluzii cu privire la toate metodele de colectare a datelor care au fost folosite în NSA. Reprezentanții serviciilor de informații a refuzat să comenteze.

În 2013 a devenit cunoscut faptul că NSA a spionat 35 de șefi de state și de guverne din lume, timp de cinci ani. După un audit intern realizat de Casa Albă în cadrul agenției, cele mai multe dintre aceste programe a fost închise, iar pentru restul s-au dat dispoziții de închidere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?