Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Investițiile în proiectul de implementare a portabilității numerelor de telefon în Moldova se cifrează la 4,1 milioane de euro

29 mar. 2014,, 16:00   Economie
3599 1
Foto : noi.md
Volumul total al investițiilor efectuate în sectorul comunicațiilor electronice în scopul implementării şi asigurării realizării procesului de portare a numerelor de telefon a constituit 4,1 milioane de euro, relatează NOI.md.

Potrivit Raportului privind implementarea portabilităţii numerelor în Republica Moldova, publicat de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, în această sumă sînt incluse cheltuielile pentru modernizarea anumitor elemente de infrastructură de reţea şi sisteme IT, crearea bazei de date centralizate și a bazelor de date de referinţă ale fiecărui furnizor.

Pentru lansarea proiectului de implementare a portabilității numerelor de telefon investițiile au fost realizate atît de furnizorii serviciilor de telefonie, cît și de administratorul bazei de date centralizate. Astfel, investițiile efectuate de furnizori pentru operarea modificărilor rețelelor de comunicații electronice în vederea asigurării procesului de portare a numerelor, care în mare parte s-au referit la costurile legate de modificările operate în rețele și de soft, au constituit de la 10.000 de lei pînă la 1,5 milioane de euro per furnizor, în funcţie de capacitatea şi gradul de performanţa a reţelelor.

Investițiile totale pentru implementarea portabilității numerelor, raportate de furnizorii de servicii de telefonie, au atins 51 milioane de lei (circa 3,2 milioane euro). Investiţiile suportate de administratorul bazei de date centralizate pentru crearea acesteia (achiziționarea echipamentelor necesare, instalarea și testarea acestora) au constituit 920 de mii de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?