Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Voronin: Procesul de semnare a acordului de asociere cu UE nu trebuie grăbit

26 mar. 2014,, 15:20   Politică
4294 4
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, consideră că semnarea Acordului de asociere RM-UE "categoric nu trebuie grăbită, pentru astfel de decizii este necesar mandatul poporului". Despre aceasta liderul partidului a declarat în cadrul întrevederii cu deputaţii Parlamentului European, membri ai Comitetului de Cooperare Parlamentară RM-UE, care au participat la a 18-a şedinţă a comitetului, la Chişinău, scrie agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al PCRM.

Comunistul şi-a argumentat poziţia prin ceea că semnînd documentul, Moldova îşi deschide piaţa "practic în totalitate pentru produsele din ţările UE, unde acestea deseori, în special în agricultură, se subvenţionează".

"Acordul de asociere nu trebuie impus de Uniunea Europeană. Noi nu putem admite nimicirea producătorilor moldoveni care au mai rămas şi reducerea numărului de locuri de muncă din ţară", a spus fostul preşedinte.

Potrivit lui, spre diferenţă de negociatorii din partea UE, care "au protejat la maximum interesele producătorilor europeni, negociatorii din partea Moldovei au dat tot şi, fără a se consulta cu producătorii, au fost de acord cu cotele mizere pentru exportul în UE".

Vorbind despre liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Moldovei, Voronin a remarcat că "mulţi cetăţeni sînt dezinformaţi de autorităţi, considerînd că liberalizarea vizelor le va permite să muncească în UE".

"Dacă nu va fi desfăşurată o campanie corespunzătoare, inclusiv cu participarea UE, riscăm, peste 90 de zile după introducerea noului regim, că avem mii de cetăţeni care vor fi în afara legii pe teritoriul Uniunii Europene", a spus comunistul, amintind că liberalizarea regimului de vize nu le va permite cetăţenilor moldoveni să muncească în UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?