Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

În Găgăuzia va fi organizat un referendum privind noul regulament al autonomiei

26 mar. 2014,, 14:55   Societate
4499 4
Foto: noi.md
Noua variantă a Regulamentului Găgăuziei va fi scoasă la referendumul pe care autoritățile autonomiei planifică să-l desfășoare în toamna anului curent. Declarația a fost făcută pentru portalul Gagauzinfo.md de președintele Comisiei permanente pentru probleme juridice, drepturile omului, ordinea de drept, politica informațională și mass-media, Ivan Burgudji. Potrivit lui Burgudji, comisia instituită pentru modificarea Regulamentului Găgăuziei activează în regimul stabilit. Deputații găgăuzi nu preconizează să adopte un regulament nou, ci doar să-l modifice pe cel actual.

Ivan Burgudji a menționat că deputații Adunării Populare a Găgăuziei fac tot posibilul ca Legea privind statutul juridic special să fie executată nu doar pe hîrtie. În particular, deputații intenționează să modifice legislația astfel, încît Chișinăul să nu mai poată tergiversa procedura de desemnare a funcționarilor.

„Legea poliției adoptată de Parlamentul Moldovei nu prevede existența în Găgăuzia a unei direcții proprii de Interne. Nu este corect. Vom numi noul șef al Direcției afacerilor interne și, dacă Chișinăul nu va aproba candidatura acestuia timp de 10 zile, el va intra în funcție în mod automat”, a conchis Burgudji.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?