X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Adio, pescuit!

26 mar. 2014,, 12:35   Societate
6145 0
Foto: deluxeholiday.ro
Pescuitul în bazinele rîurilor Prut și Nistru, precum și în lacurile locale va fi interzis de pe data de 1 aprilie pînă pe 30 iunie, transmite newsmoldova.md. Un decret corespunzător a fost emis de către Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, sub incidenţa interdicţiei cad toate tipurile de pescuit (industrial, comercial, sportiv şi de amator), de dobîndirea tuturor speciilor de peşti, moluşte, crustacee şi altor organisme acvatice.

Decizia de a interzice pescuitul pentru o perioadă de 90 de zile a fost adoptată în conformitate cu Legea privind fondul piscicol, pescuitul şi piscicultura, precum și în cadrul acordurilor existente, semnate cu Ucraina și România, care reglementează procesul pescuitului în bazinele naturale.

Potrivit deciziei, pe parcursul perioadei indicate va fi interzis pescuitul pe rîul Prut pînă la frontiera cu Ucraina (pînă în satul Teţcani), precum și pînă în satul Giurgiuleşti şi în lacul de acumulare Costeşti-Stînca. Pescuitul va fi interzis, de asemenea, pe rîul Nistru de la satul Naslavcea pînă în oraşul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, precum și începînd de la Centrala Hidroelectrică de la Dubăsari pînă în satul Palanca și în alte bazine, cu excepția măsurilor tehnologice de control.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?