X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Casa-muzeu „A. S. Puşkin” ar putea deveni pizzerie

26 mar. 2014,, 12:25   Societate
7606 0
Дом-музей Пушкина
Foto: moldovenii.md
Autoritățile intenționează să dea în concesiune Casa-muzeu „A. S. Puşkin” din satul Dolna, raionul Străşeni, unui antreprenor, pentru deschiderea unui restaurant. Ministerul Culturii a fost înștiințat despre această intenție de către agenția OMEGA, care a obținut informația de la surse din primăria satului. Pretendentul la fostul conac al boierului Constantin Ralli, unde se află acest muzeu unic, preconizează să deschidă în casa-muzeu un restaurant și o pizzerie.

Casa-muzeu „A. S. Puşkin” din satul Dolna este filiala casei-muzeu „A. S. Puşkin” din Chișinău. În anul 1821, în această casă a locuit celebrul poet rus Aleksandr Pușkin. Expoziția, deschisă acum la Casa-muzeu „A. S. Puşkin” din Dolna, dispune de exponate unice, adunate de muzeu timp de peste jumătate de secol. Este vorba despre exponate autentice datate din secolele XVIII, XIX și XX.

În Codri, în preajma satului Dolna se află "Izvorul Zamfirei" și "Poiana Zamfirei", unde Pușkin a trăit un timp într-o tabără de țigani, ceea ce l-a inspirat la crearea poemului "Țiganii".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?