X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Traian Băsescu face o dezvăluire INCENDIARĂ: «România deţine secretul tehnologiei nucleare»

25 mar. 2014,, 10:03   Externe
8594 2
România deţine secretul tehnologiei nucleare. Băsescu
Foto : libertatea.ro
Preşedintele Traian Băsescu reprezintă România, în aceste zile, la Summitul Securităţii Nucleare de la Haga. Sesiunea are drept scop reducerea ameninţării terorismului nuclear şi prevenirea achiziţionării materialelor nucleare de către terorişti.

Aceasta este a treia ediţie a summitului; prima a fost la Washington, a doua, la Seul - unde a participat pentru prima dată şi România -, iar cea de-a treia se desfăsoară zilele acestea la Haga şi este iniţiativa preşedintelui american Barak Obama.

La summitul de la Seul, mai multe state şi-au luat angajamente cu privire la acţiunile antiteroriste privind tranzitul de material nuclear.

Actualul summit va face o trecere în revistă a felului în care statele şi-au îndeplinit angajamentele luate.

“România este una din cele 32 de ţări ale lumii care deţine tehnologia întregului proces de fabricaţie a combustibilului nuclear. România este una din ţările extrem de importante în ceea ce priveşte modul în care gestionează activităţile nucleare. Voi valorifica şansa de a informa cu privire la situaţia din regiune, la nevoia de repoziţionare a resurselor militare ale NATO ca urmare a activităţilor militare din ultimele luni ale Federaţiei Ruse”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?