X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

La Chișinău a avut loc prezentarea cărţii despre legendara formaţie „Noroc” (VIDEO)

24 mar. 2014,, 12:06   Showbiz
5038 0
La Chișinău a avut loc prezentarea
Foto: noi.md
În anii '70 ansamblul vocal-instrumental „Noroc” în Uniunea Sovietică ar fi putut concura la capitolul faimă poate doar cu cei patru celebri de la Liverpool – „The Beatles”. Astăzi, această trupă moldovenească a devenit cu adevărat legendară, fiind înscrisă cu litere de aur în tezaurul culturii muzicale mondiale. Şi dacă despre creaţia lui John Lennon s-au scris sute de lucrări și au fost filmate zeci de filme, atunci istoria formaţiei „Noroc” a rămas mult timp în afara atenției publicului larg. Primul DJ de la postul naţional „Radio Moldova”, scriitorul Mihai Ştefan Poiată, a decis să umple acest gol, dedicînd studierii creaţiei muzicienilor „norocoşi” șase ani din viață.

„Mi se spunea: omule, demult e timpul să fie scrisă o carte despre «Noroc», despre generația «Noroc». Și mă bucur că după atîţia ani cartea pe care am conceput-o, «Rock-ul, Norocul & Noi», a văzut lumina tiparului, fiind însoțită de un disc cu 16 dintre cele mai populare hituri ale ansamblului «Noroc» în interpretarea legendarei ei componenţe”, a mărturisit, intervievat de NOI.md, Mihai Ştefan Poiată.

Printre primii cititori ai cărții s-au numărat înşişi membrii formaţiei „Noroc” pe care lucrarea autorului i-a impresionant mult.

„Am avut parte de multe surprize, căci o mare parte a istoriei fusese dată uitării. A fost depusă o muncă imensă, iar cartea are o mare valoare artistică. Vreau să-i mulțumesc mult lui Mihai. Formaţia «Noroc» a fost o trupă foarte modestă, autorul a exagerat oarecum meritele noastre, deşi consider că tot ce este scris în această carte este adevăr pur”, a spus la rîndul său ex-bateristul Valentin Goga.

Pentru fiul lui Mihai Dolgan, Radu, prezentarea cărţii nu a fost doar un moment memorabil, dar și un eveniment foarte emoţionant.

„I-am întîlnit azi la prezentare pe Saşa Cazacu, Ştefan Petrache – oameni pe care nu i-am văzut de mult timp, nu știu de ce… Toate acestea m-au pus pe gînduri și mi-au trezit multe amintiri, căci eu m-am născut şi am crescut în trupă, am mers împreună cu ei în turnee”, a menționat Radu Dolgan.

Printre cei mai fideli fani ai Formaţiei „Noroc” se numără şi ministrul Culturii, Monica Babuc.

„Formaţia «Contemporanul» venea foarte des la Casa de Cultură din satul meu natal, Bardar, de aceea, pentru mine cîntecele ei se asociază cu copilăria, adolescenţa, tinereţea. Această formaţie le-a oferit milioanelor de oameni din fosta Uniune Sovietică emoții uimitoare, ecourile cărora le regăsim şi astăzi în sufletele noastre”, a spus ministrul.

Cartea despre legendara formaţie «Noroc» a apărut într-un tiraj de o mie de exemplare și poate fi cumpărată de la librării la prețul de 130 de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?