Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Sanda Filat a întemeiat Fundația Culturală „J.S.Bach”

21 mar. 2014,, 16:32   Showbiz
5948 0
Foto: facebook.com
Ieri, la Sala cu Orgă a avut loc prezentarea oficială a Fundației „J.S.Bach”, scrie realitatea.md. Este vorba despre crearea unei organizații nonguvernamentale și non-profit, care are îşi propune să promoveze valorile culturale şi să ofere sprijin tinerilor muzicieni talentaţi.

„Am început în urmă cu patru ani, de la organizarea Festivalului Internaţional „Johann Sebastian Bach” şi efectul pe care l-a avut această manifestare ne-a determinat să căutam noi soluţii pentru a sprijini şi mai mult activitatea culturală. Iar cea mai importantă investiţie pe care ne-am propus să o facem este în viitorul culturii din Republica Moldova, în tinerii talentaţi de la noi, dar şi în crearea de noi şi noi evenimente culturale”, a spus la prezentare preşedinta Fundaţiei, Sanda Filat.

La ceremonia de lansare a fondului, Sanda Filat i-a înmînat o vioară nouă unei fetiţe talentate, iar fiul ei, Luca, i-a oferit din partea Fundaţiei unei alte vioriste tinere o bursă pentru ca ea să poată participa la festivaluri muzicale internaţionale.

În acest an Festivalul Internaţional „Johann Sebastian Bach” va demara la 3 aprilie. Melomanii vor avea fericita ocazie de a-l asculta pe organistul principal al Catedralei Notre Dame de Paris.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?