Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Marian Lupu: Pînă la finele anului Moldova va primi un semnal clar în privinţa perspectivei europene

21 mar. 2014,, 15:58   Politică
4423 4
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, consideră că "pînă la finele anului Moldova va primi un semnal clar în privinţa perspectivei europene". Opinia a fost exprimată de democrat vineri în Parlament, pentru presă, comunică "Infotag".

"Bruxelles înţelege că Moldova are nevoie de o astfel de perspectivă europeană, are nevoie de speranţa că putem deveni parte a Uniunii Europene. Sînt convins că va fi făcută o declaraţie oficială pînă la finele anului, în privinţa acestui subiect. Ori decizia îşi va face apariţia în momentul semnării Acordului, ori o decizie în acest sens va veni nu mai tîrziu de sfîrşitul acestui an", a spus Lupu.

Liderul democraţilor a mulţumit Uniunii Europene şi şefilor statelor-membre ale UE, care ieri au luat decizia de semnare a Acordului de asociere cu Moldova în iunie anul curent.

"Acesta este un răspuns pozitiv la adresările noastre. Anterior se presupunea că vom semna Acordul de asociere în august sau septembrie. Actuala decizie este condiționată de evoluţiile dramatice din regiune, precum şi de situaţia instabilă. Noi trebuie, indiferent de orice, să ducem la bun sfîrşit procesul de semnare a Acordului de asociere cu UE. Le sînt recunoscător liderilor UE, care au luat la modul cel mai serios argumentele noastre", a declarat Lupu.

Democratul a subliniat că acest fapt "permite Parlamentului să ratifice Acordul de asociere pînă la finele actualei sesiuni".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?