X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Declarație neașteptată a Anei Guțu privind candidatul la funcția de ministru al Apărării

21 mar. 2014,, 15:37   Politică
7899 7
Foto: noi.md
Ministrul apărării trebuie să fie o figură politică și nu neapărat un militar de carieră. Declarația aparține deputatei liberal-reformatoare Ana Guțu, care a precizat astăzi pentru presă că PLR nu va renunța la candidatura juristului Vitalie Catană pentru funcția de ministru al Apărării.

„Care este sensul să pui în fruntea ministerului un militar? Pentru că va cunoaște mai bine armata? Pentru asta există șeful statului major și este viceministrul, care este militar de carieră. Ministrul apărării este o figură politică și asta este important”, a spus Guțu.

Deputata a mai precizat că, deocamdată, nu au fost înaintate anumite pretenții oficiale față de candidatura lui Catană. Mai mult, Guțu afirmă că această candidatură ar putea fi retrasă doar în cazul prezentării unor argumente plauzibile.

„Dacă va exista o rezistență și opunere radicală, vă vom comunica. Am fost prezentă la ședința Consiliului Coaliției, dar nu am constatat o opunere și niciun argument. Trebuie să vedem argumentele”, a conchis Guțu.

Menționăm că expertul în drept constituțional Vitalie Catană a fost propus de PLR la funcția de ministru al Apărării. Șeful statului, Nicolae Timofti, și premierul Iurie Leancă nu au prezentat deocamdată o poziție oficială pe marginea acestei candidaturi
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?