X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Termocom” a fost declarat insolvabil

21 mar. 2014,, 11:40   Economie
4883 1
Foto: noi.md
Curtea de Apel Chișinău a declarat SA „Termocom” insolvabilă. Procedura de faliment reprezintă o etapă care va asigura continuitatea procesului de fuzionare a SA „Termocom” cu SA „CET-1”, SA „CET-2” şi crearea unei noi întreprinderi - SA „Termoelectrica”, comunică NOI.md.

Potrivit surselor din cadrul SA „Termocom”, în funcţia de lichidator al întreprinderii a fost desemnată întreprinderea individuală „Eni Veaceslav”, care a exercitat anterior atribuţiile de administrator al procedurii planului. Lichidatorul a preluat funcţia de administrare şi gestionare a întreprinderii, iar organele de conducere urmează să fie înlăturate şi destituite din funcţiile deţinute.

De asemenea, a fost instituit Comitetul creditorilor din 5 reprezentanţi ai creditorilor cu cele mai mari ca valoare creanţe, după cum urmează: SA „CET-1”, SA „CET-2”, SA „Moldovagaz”, SRL „Chişinău-gaz” şi ÎS „Moldtranselectro”, care va asista lichidatorul în procesul de derulare a falimentului. După cum se menționează, procedura de faliment reprezintă o etapă care va asigura continuitatea procesului de fuzionare a SA „Termocom” cu SA „CET-1”, SA „CET-2” şi crearea unei noi întreprinderi - SA „Termoelectrica”. Se subliniază că SA „Termocom” va continua să-şi exercite atribuţiile de serviciu, urmînd să asigure buna desfăşurare a tuturor activităţilor de pregătire a infrastructurii termoenergetice către următorul sezon de încălzire 2014-2015. „Termocom” îşi va îndeplini în continuare obligaţiunile contractuale faţă de consumatori, asigurînd alimentarea cu energie termică pentru încălzire şi apă caldă menajeră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?