X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Militanții Maidanului trec în ilegalitate și se pregătesc de un război de gherilă

19 mar. 2014,, 10:58   Externe
9280 7
Foto : bing.com
Aripa radicală a Euromaidanului - organizația "Spilna sprava" - a anunțat despre plecarea din Piața Independenței din Kiev pentru a începe pregătirea pentru un război de gherilă cu Rusia. Despre aceasta informează "Interfax", cu referire la coordonatorul mișcării Alexandr Daniliuk.

Potrivit lui, forțele armate ucrainene sînt prea slabe pentru a purta război cu armata rusă, astfel încît singura modalitate eficientă de a rezista Moscovei ar putea fi crearea unei puternice mișcări de partizani.

"Organizația trebuie să se concentreze pe pregătirea și coordonarea activității unor unități speciale, capabile de a efectua operațiuni de luptă în teritoriul ocupat de inamic", - a subliniat Daniliuk.

Anterior, prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, a acuzat Kremlinul de faptul că, în opinia sa, situația din Crimeea trece în faza militară.

În plus, marți, 18 martie, forțele de apărare din Simferopol au luat cu asalt o unitate militară ucraineană blocată, fiind ucis unul dintre soldați. În aceeași zi, un lunetist necunoscut a tras în soldații din detașamentul de auto-apărare. Alte două persoane au fost rănite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?