Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

O regiune din vestul Ucrainei crează propria armată

19 mar. 2014,, 10:31   Externe
8149 8
Foto: argumentua.com
La Lvov a început înscrierea voluntarilor în rîndurile "Gărzii Populare". Se presupune că formațiunea armată nou creată va fi o structura auto-organizată, care va fi în subordinea autorităților locale. Potrivit REGNUM, în rîndurile Gărzii Populare vor fi incluși cetățenii Ucrainei, care din diferite motive nu au nimerit în rîndurile Gărzii Naționale.

Amintim că una dintre cerințele pentru a fi înscris în Garda Națională a Ucrainei este lipsa antecedentelor penale, limita de vîrstă. Garda Națională este completată cu militarii care își satisfac serviciul militar în temeiul contractului și în urma recrutării, precum și cu membri ai "auto-apărării Maidanului".

Potrivit șefului-adjunct al Statului Major al Gărzii Poporului pe probleme de propagandă și securitate a informațiilor, Marian Nișciuk, în fiecare raion din regiunea Lvoiv au fost create puncte de înregistrare a voluntarilor în Garda Populară. "Raioanele sînt mai active decît orașul Lvov. Deja s-au înregistrat atîția oameni, încît pot fi formate mai multe batalioane. Oamenii vin permanent. Sînt persoane cu vîrsta de peste 40 de ani. De asemenea, cei care nu sînt recrutați din motive de sănătate", - a asigurat Nișciuk.

El a anunțat că Garda Populară va asigura paza instalațiilor strategice din regiunea Lvov. "Scopul nostru este apărarea regiunii Lvov. După cum se știe, pe teritoriul regiunii Lvov se află aproximativ 1.500 de obiecte care trebuie protejate în caz de ostilități. Acestea sînt apeductele, instalațiile energetice, etc. Armata și Ministerul de Interne nu vor reuși să protejeze aceste obiecte. De asemenea, securitatea cetățenilor. Probabil, vom ajuta și polițiștii de frontieră", - a spus Nișciuk.

Autoritățile din regiunea Lvov nu au acordat încă statut juridic Gărzii Populare. La rîndul său, guvernatorul regiunii Lvov, unul dintre liderii partidului "Svoboda", Irina Seh, a declarat că autoritățile din Lvov "vor încerca să finanțeze" Garda din sursele bugetului regional. Seh asigurat că Garda Populară nu va fi o formațiune militară. " Aceasta va fi în subordinea autorităților locale. Avem nevoie de ea", - a spus guvernatorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?