Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Coaliția pregătește falsificarea recensămîntului din acest an – declarație

14 mar. 2014,, 15:22   Politică
3601 1
Foto: noi.md
Rezultatele recensămîntului general al populației din acest an urmează a fi falsificate. Despre acest lucru a declarat astăzi, în cadrul ședinței legislativului, deputatul comunist Eduard Mușuc. Potrivit lui, autoritățile își propun să promoveze astfel o politică în detrimentul minorităților naționale.

„Considerăm că se pregătește o falsificare a recensămîntului. Acest lucru va pune în pericol unitatea poporului moldav, a caracterului polietnic. Cerem consultarea cu societatea civilă și cu asociațiile care reprezintă diferite etnii”, a menționat Mușuc.

Fracțiunea comuniștilor a cerut ca proiectul de lege privind desfășurarea recensămîntului să fie supus unui expertize de către Consiliul Europei, iar întregul proces de colectare a datelor să fie monitorizat de observatorii internaționali.

Unul dintre autorii proiectului de lege, vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici a dat asigurări că nu vor fi operate modificări de niciun fel în rezultatele recensămîntului.

„În proiect nu este prevăzută nicio modificare a legii ce ține de locul nașterii, vîrstă, domiciliu, cetățenie. Propunerile care au venit în acest proiect sînt de caracter tehnic”, a precizat Palihovici.

Menționăm că recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor în Republica Moldova se va desfăşura în luna aprilie a acestui an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?