X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Ponta le-a reamintit moldovenilor că România este prietenul lor cel mai bun

14 mar. 2014,, 11:42   Politică
3945 3
Foto: privesc.eu
„Pînă la 25 mai 2014, problema liberalizării regimului de vize între Moldova și Uniunea Europeană va fi rezolvată. Atunci moldovenilor le va fi suficient să prezinte la hotarul cu România pașaportul și calea spre Europa va fi deschisă”, a declarat la sosirea la Chișinău prim-ministrul României, Victor Ponta, relatează NOI.md.

Oficialul român a reiterat că România susține plenar parcursul european al Republicii Moldova. De aceeași susținere Moldova beneficiază din partea NATO și a tuturor țărilor UE.

La rîndul său, prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a subliniat că împreună cu colegul său român colaborează strîns pe toate problemele de actualitate, la fel ca ministerele de profil din cele două țări. Iurie Leancă a precizat că în cadrul discuțiilor cu Victor Ponta, în afară de problemele ce țin de relațiile bilaterale, vor aborda și situația din regiune în legătură cu evenimentele din Ucraina.

Referindu-se la situația din Ucraina, Ponta a declarat că NATO și UE „depun toate eforturile posibile pentru ca Ucraina și UE să semneze cît mai curînd partea politică a Acordului de asociere”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?