X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Domnica Cemortan a decis să să se lanseze în politica moldovenească

13 mar. 2014,, 10:27   Showbiz
7899 4
Foto : noi.md
Domnica Cemortan, moldoveanca care se afla pe puntea navei de croazieră Costa Concrodia în momentul în care a lovit un recif în apropiere de insula italiană Giglio, a anunțat despre intenția de a se lansa în viața politică din R. Moldova.

Potrivit tinerei de 27 de ani, ea are mai multe propuneri, din partea unor partide politice: " Am să evaluez fiecare partid care-mi convine mie", - a declarat Cemortan.

"Eu iubesc țara Moldova, eu știu că pot face pentru ea ceva și cu siguranță dacă am să am șansa asta, am să dau dovadă", - citează mass-media cuvintele lui Cemortan. Cînd anume intenționează să-și lanseze o carieră politică, Cemortan a refuzat să vorbească.

Potrivit "Komsomolskaia Pravda în Moldova", despre ambițiile sale politice Cemortan a declarat, după ședința de judecată la care ea încearcă să obțină despăgubiri de la jurnaliști din cauza articolelor despre idila ei cu Francesco Schettino, căpitanul navei Costa Concordia.

În ianuarie 2014 site-ul noi.md informa că, după întoarcerea acasă Cemortan "a avut o aventură" cu omul de afaceri moldovean Renato Usatîi, care a anunțat recent intenția de a crea propriul partid politic și de a intra în parlament. Usatîi și Cemortan s-au grăbit să nege zvonurile despre idilă și că fosta dansatoare intenționează să intre în partidul lui Usatîi.

Cemortan s-a născut în Chișinău, a studiat la București și Paris. S-a scris că are o fiică. La bordul Costa Concordia Cemortan a nimerit după o selecție de pre-calificare și trei săptămîni de cursuri de formare în orașul italian Genova. La bordul navei ea era responsabilă pentru comunicarea cu pasagerii ruși, în special, pentru anunțurile făcute în limba rusă și traducerea în rusă a meniului restaurantului.

Anterior presa a remarcat că Cemortan nu apare în lista completă a echipajului Costa Concordia, dar potrivit anchetei, la momentul accidentului a fost pe puntea de comandă a navei de croazieră. În mass-media s-a vehiculat chiar opinia, care nu a fost confirmată de anchetă, că Cemortan i-ar fi sustras atenția lui Schettino de la conducerea navei sau el însuși a decis să pună în aplicare o manevră riscantă în apropiere de țărm pentru a-și surprinde iubita din Moldova. Potrivit medicului de la bordul Costa Concordia, Gian Luca Marino, el a văzut-o de multe ori pe Cemortan în compania lui Schettino, cu care "aceasta era bună prietenă". Autoritățile de anchetă italiene au anunțat că nu văd niciun motiv pentru a crede că Cemortan este implicată în accidentul, care a luat viața a 32 de persoane, precum și a unui scafandru, care au luat parte la ridicarea navei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?