X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Iar dimineața s-au trezit: Declarația MAE al RMN

12 mar. 2014,, 11:33   Societate
6905 2
Foto: noi.md
Practic concomitent cu declarația lui Evgheni Șevciuk, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN a apărut declarația proprie a instituției, în care „se exprimă îngrijorarea în legătură cu informația difuzată de Serviciul de presă al MAE al Ucrainei, potrivit căreia în Transnistria se constituie detașamente de combatanți pentru trimiterea la Odesa”. În declarație se menționează că „informația apărută nu corespunde realității”, transmite NOI.md.

În document se menționează că, „cu scopul de a clarifica situația, pe 7 martie 2014, MAE al Transnistriei a expediat o notă oficială reprezentantului Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, P. Rogovei, în care a propus reprezentanților Ucrainei să viziteze Transnistria în orice timp pentru a verifica informația difuzată”. Însă această invitație a rămas fără răspuns.

În baza celor expuse, conducerea Transnistriei i-a propus ambasadorului Ucrainei în Moldova să clarifice și să discute la Tiraspol situația creată pentru o prezentare obiectivă.

„Transnistria percepe cu teamă asemenea abordări care tensionează situația, deoarece declarațiile reprezentanților MAE al Ucrainei nu corespund spiritului de bună vecinătate”, se arată în declarație.

„Transnistria rămîne deschisă atît pentru opinia publică și reprezentanții misiunilor diplomatice, cît și pentru reprezentanții mass-media. Noi conștientizăm caracterul provocator al informației difuzate de unii reprezentanți ai diplomației ucrainene, scopul căreia este neclar”.

„Celor care „aruncă” asemenea informații poate le-ar fi interesant să știe că pe 4 martie, într-un interviu acordat unei agenții de presă din România, ambasadorul Ucrainei în România a declarat că nu deține informație despre aceea că în Transnistria au loc mișcări de trupe sau ceva similar în legătură cu evenimentele din Ucraina. Probabil, la MAE al statului vecin, care este și garant în procesul de reglementare moldo-transnistreană, există diferite opinii față de cea ce se întîmplă”.

În final, MAE al Transnistriei îndeamnă colegii să „analizeze cele întîmplate și să întreprindă măsuri pentru a nu admite escaladarea de mai departe a situației în jurul „aruncării” informației care nu corespunde realității și creează bariere pentru evaluarea obiectivă a situației”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?