X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

„Rospotrebnadzor” şi-a deschis larg porţile în faţa alcoolului din Găgăuzia

5 mar. 2014,, 15:35   Economie
4021 0
Foto: noi.md
„Rospotrebnadzor” a examinat adresarea preşedintelui Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia, Mihail Formuzal, referitoare la reluarea livrărilor producției vinicole din această regiune în Federația Rusă, informează NOI.md, cu referire la Serviciul de presă al Serviciului pentru supraveghere veterinară și fitosanitară al Federației Ruse.

În comunicat se spune că, „conform rezultatelor evaluării materialelor şi expertizelor efectuate a producţiei alcoolice moldoveneşti care ajunge pe teritoriul Federației Ruse, precum și în conformitate cu documentele ataşate la adresare, a fost întocmită lista întreprinderilor calitatea și siguranța produselor cărora a fost stabilă: SA "Comrat vin", SA "Tomai Vinex", SRL. "Invinprom", SA "Kazayak vin", SRL"Purcari Bostavan".

Pentru a rezolva problema, se spune în continuare, reluării treptate a livrărilor în Federația Rusă a produselor vinicole moldovenești companiile enumerate mai sus vor prezenta mostre ale produselor lor pentru expertiza acestora în laboratorul autorizat "Rospotrebnadzor".

Odată cu aceasta este examinată şi chestiunea referitoare la controlul comun împreună cu administraţia Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia a livrărilor producției vinicole, precum și cooperarea în domeniul bunăstării sanitaro-epidemiologice și protecției drepturilor consumatorilor.

"Rospotrebnadzor" informează, de asemenea, că continuă să supravegheze calitatea și siguranța băuturilor alcoolice care provin din autoproclamata RMN. Astfel, în ianuarie-februarie 2014, în Federația Rusă au fost importate 13 loturi de producție vinicolă cu un volum de 56644,8 litri. Toate probele investigate ale produselor alcoolice corespundeau cerințelor normative.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?