Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Republica Moldova a apărut un nou gen de sport

5 mar. 2014,, 15:30   Sport
5061 0
Foto : facebook
Federaţia de Lupte Universale din Republica Moldova a decis să promoveze activ una dintre secţiunile sale şi să o transforme într-o disciplină aparte. Este vorba despre aruncarea sportivă a cuţitului, care este unul dintre cele mai tinere şi dinamice sporturi din lume.

„Secţia de aruncare sportivă a cuţitului s-a deschis la Chişinău foarte recent, dar deja sînt mai mulţi doritori de a practica acest gen de sport interesant şi captivant”, a spus pentru NOI.md vicepreşedintele Federaţiei de Lupte Universale Roman Ţurcanu. „Aruncarea cuţitului realizează dorinţa firească a oricărui om de a fi primul, de a nimeri exact în ţintă şi a-şi vedea rezultatul. Practicarea acestui sport poate începe la orice vîrstă, cu un nivel minim de pregătire fizică. Aruncarea sportivă a cuţitului poate fi numită, pe drept cuvînt, un sport de familie”, a adăugat el.

Potrivit lui Roman Ţurcanu, aruncarea sportivă a cuţitului dezvoltă perfect coordonarea mişcărilor corpului, disciplina şi perseverenţa, întăreşte articulaţiile, ameliorează stările de stres.

"Pe data de 10 aprilie preconizăm să organizăm primul campionat de aruncare sportivă a cuţitului din Moldova. În baza rezultatelor competiţiilor, vom lupta pentru participarea la Campionatul european şi cel mondial", a adăugat Roman Ţurcanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?