Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Serghei Nazaria: „Timpul” a inițiat o acțiune lipsită de sens

4 mar. 2014,, 16:40   Societate
4902 7
Foto: noi.md
Ziarul „Timpul” îşi îndeamnă cititorii ca în timpul recensămîntului care va avea loc în luna aprilie a acestui an să indice că sînt români. Acest lucru este menționat într-o adresare a redacţiei publicației, publicată pe site-ul ei oficial.

„Pentru a nu permite denaturarea realității și falsificarea rezultatelor referendumului, toți moldovenii de etnie română trebuie să declare univoc că limba maternă este limba română, iar ca etnie/naționalitate sunt români. Anume cu acest slogan trebuie să mergem la recensământ: vorbesc românește, sunt, deci, român! E timpul ca noi, națiunea titulară a Republicii Moldova, să avem demnitate și să declarăm – ca să știe și cei care încă se prefac că nu știu! – cine suntem și ce limbă vorbim! Recensămîntul ne oferă o șansă rară (o dată în 10 ani) să oprim umilitoarele campanii media rusești despre aceea că românii din Republica Moldova sunt o «minoritate națională» la ei acasă.”

Președintele Asociației Istoricilor și Politologilor „Pro-Moldova”, Serghei Nazaria, consideră că o astfel de acțiune este lipsită de sens și nu va influenţa în nici un fel decizia cetățenilor.

„Ceea ce fac ei este lipsit de sens. Oamenii normali vor indica oricum naționalitatea lor cum vor considera ei de cuviință, şi nu la indicaţia ziarului «Timpul». Iar acest lucru se face pentru a achita într-un fel fondurile alocate de români. Fiecare îşi iese din minţi în felul său. Nu cred că se va găsi cel puțin un om care, nefiind român, va indica că este reprezentant al acestei naţiuni doar la îndemnul ziarului «Timpul»”, a menţionat el.

Conform ultimului recensămînt, în Republica Moldova locuiesc 2,2% cetățeni de naționalitate română.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?