X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Filat a ieșit cu o bucată de sîrmă ghimpată în fața presei (VIDEO)

28 feb. 2014,, 14:39   Politică
4909 14
Foto: noi.md
Moldova a ajuns să fie o țară cu o perspectivă clară europeană. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat trei eurodeputați români din partea grupului Partidului Popular European.

Potrivit lui Filat, în patru ani și jumătate de guvernare, Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană a reușit să scoată țară din falimentul politic în care se afla în 2009. Fostul premier a apărut în fața presei cu o bucată de sîrmă ghimpată în mînă.

„Cînd am venit la guvernare în septembrie 2009, la hotar cu UE era sîrmă ghimpată, o țară izolată, în faliment politic, condusă în manieră autoritară. Astăzi, în patru ani și jumătate de guvernare, datorită sprijinului direct, dezinteresat al partenerilor noștri, Moldova nu doar are parcurs european, dar a obținut un drept fundamental pentru cetățenii săi – regimul liberalizat de vize și este foarte aproape să semneze Acordul de asociere și de liber schimb cu UE”, a menționat Filat.

Liberal-democratul i-a îndemnat pe cetățenii cu drept de vot la alegerile din Parlamentul European să participe la scrutinul din luna mai și să-și dea votul pentru partenerii care au sprijinit Moldova prin acțiuni concrete.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?