Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Presa: Ianukovici a demisionat după apelul telefonic al lui Putin

28 feb. 2014,, 03:16   Externe
18938 18
Foto: topnews.ru
Apelul telefonic al președintelui Rusiei, Vladimir Putin l-a convins pe Ianukovici să cedeze, pentru a opri vărsarea de sînge la Kiev, afirmă ziarul britanic The Times.

"Vocea de la telefon, care săptămîna trecută l-a convins pe Ianukovici să facă concesii și să oprească vărsarea de sînge la Kiev aparținea unui pacificator neașteptat – Vladimir Putin", - afirmă The Times, citat de InoPresa.

Potrivit ministrului de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, anume intervenția lui Putin a fost decisivă într-un moment de încordare maximă.

Ce i-a spus Putin lui Ianukovici ?

În cadrul negocierilor din noaptea de joi spre vineri Ianukovici s-a străduit să "păstreze tot ce se poate și să cedeze cît mai puțin posibil", se spune în articol. Potrivit lui Sikorski, chiar și atunci cînd conveneau amînarea alegerilor, Ianukovici refuza să stabilească o anumită dată.

"Trebuie să anunțați data demisiei", - i-a declarat Sikorsky președintelui. Ianukovici s-a făcut alb la față, dar nu a mers la concesii.

"La scurt timp după aceea, Ianukovici a fost telefonat de Putin", - scrie ziarul.

După apel Ianukovici "a fost de acord să limiteze timpul aflării sale la putere", a spus Sikorski într-un interviu pentru The New York Times. "Grație acestui apel totul a devenit posibil", - a adăugat el.

Un diplomat occidental anonim a spus: "Am auzit o versiune similară: Ianukovici l-a întrebat pe Putin: "O să mă susțineți și veți trimite trupe?", iar Putin a spus: "Nu".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?