Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Locuitorii din Vatican, cei mai mari băutori de vinuri

28 feb. 2014,, 01:10   Externe
5339 0
Foto: independent.co.uk
Institutul Mondial al Vinului din California arată că Vaticanul are cel mai mare consum anual de vin pe cap de locuitor. Rapoartele nu precizează însă dacă este vorba sau nu despre vinul de împărtăşanie. Fiecărui locuitor al Vaticanului îi revin în medie 74 de litri de vin, sau 105 sticle pe an.

În topul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool se mai găsesc Germania, Irlanda, Ucraina, Coreea de Sud şi Ungaria. În mod surprinzător, Marea Britanie nu este pe listă.

Potrivit Institutului, nu folosirea vinului sfiinţit este motivul pentru consumul impresionant de vin (vinul sfiinţit se foloseşte rar şi nu se cumpără din magazin), ci, mai degrabă, profilul consumatorilor. Preoţii de la Vatican sînt bărbaţi maturi, cu venituri mari, bine educaţi, care nu mănîncă singuri, ci în grupuri mari, factori care favorizează consumul de vin, mai ales în timpul meselor. Pe de altă parte, în Vatican nu există baruri, unde să poată fi consumat alcool, vinul băut la masă fiind alternativa.

Cei aproximativ 800 de cetăţeni ai Vaticanului îşi cumpără vinul de la singurul magazin specializat din oraş, unde produsul poate fi achiziţionat ieftin, nefiind taxat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?