X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Benedict al XVI-lea a comentat zvonurile despre validitatea demisiei sale

27 feb. 2014,, 03:24   Externe
3936 0
Foto: lenta.ru
Într-o scrisoarea trimisă jurnalistului italian Andrea Tornielli, de la ziarul La Stampa, Papa emerit Benedict al XVI-lea a deplîns ceea ce a numit “speculaţii absurde” despre retragerea sa. Papa emerit a dorit să răspundă la o întrebare despre teoriile recente apărute în diverse ziare legate de valabilitatea retragerii sale în urmă cu un an. El a respins "speculaţiile absurde" privind validitatea demisiei sale, afirmîndu-şi "identitatea de vederi" şi prietenia cu Papa Francisc.

"Nu există nici cea mai mică îndoială privind validitatea deciziei mele de a renunţa la funcţia de Papă. Singura condiţie a validităţii este deplina libertate de decizie. Speculaţiile privind lipsa de validitate a demisiei sînt pur şi simplu absurde", afirmă Papa emerit, care a răspuns în scris la întrebările trimise de cotidianul La Stampa.

De asemenea, Papa emerit a explicat că ţinuta de culoare albă pe care o poartă, la fel ca şi Papa Francisc, reprezintă doar "un lucru pratic". "În momentul renunţării la funcţie, nu am avut alte haine la dispoziţie. Hainele de culoare albă sînt însă distincte de cele ale Papei", a afirmat Benedict al XVI-lea, care a respins "speculaţiile fără niciun fundament".

Benedict al XVI-lea a provocat surprindere la sfîrşitul săptămînii trecute, cînd a participat la reuniunea cardinalilor de la Vatican. El a fost aplaudat de cei 150 de cardinali reuniţi în Basilica Sfîntul Petru. Aşezat discret în primul rînd, într-un colţ, pe un scaun simplu amplasat în mijlocul cardinalilor, el a fost salutat la începutul şi la încheierea reuniunii de către Papa Francisc.

În semn de respect şi supunere faţă de noul Suveran Pontif, el şi-a dat jos acoperămîntul de cap de culoare albă.

Benedict al XVI-lea s-a retras într-o mănăstire de pe colina Vaticanului şi păstrează legătura cu succesorul său, Francisc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?