X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Veteranii războiului de pe Nistru au un mesaj pentru coaliția de guvernare (VIDEO)

26 feb. 2014,, 12:22   Societate
5736 3
Foto: ipn.md
Membrii Asociaţiei Veteranilor Războiului – 1992 „Tiras-Tighina” și-au exprimat astăzi nemulțumirea în legătură cu situația tensionată din stînga Nistrului, în ajunul comemorării victimelor conflictului armat din 1992. Veteranii au condamnat acțiunile abuzive ale forțele separatiste, precizînd că populația din regiune continuă să fie umilită și amenințată.

„Trupele rusești staționează ilegal pe teritoriul Moldovei. De mulți ani forțele pacificatoare nu au prezentat nicio garanție pentru menținerea păcii. Aceste forțe s-au manifestat obraznic, abuziv, amenințător, apără și încurajează regimul anticonstituțional, banditesc, jefuiesc, bat și împușcă. Populația din regiune este umilită prin tot felul de controale”, a menționat preşedintele Asociaţiei „Tiras-Tighina”, Anatol Caraman.

Totodată, veteranii războiului de pe Nistru i-au acuzat pe reprezentanții coaliției de guvernare de faptul că nu și-au respectat promisiunile făcute în campania electorală. Aceștia au formulat și un mesaj la adresa coaliției.
„Partidele de dreapta, proeuropene, după venirea în fotoliile puterii, i-au trădat pe cetățenii care i-au ales. Nu au reacționat la solicitările oamenilor. Noul guvern încearcă cu greu să recapete credibilitatea pierdută. Noi nu vom tolera corupția și iresponsabilitatea din partea acestora”, a precizat Caraman.

Veteranii de război au precizat că ziua de 2 martie este una tragică pentru Republica Moldova, dar afirmă că sînt gata să lupte în continuare pentru menținerea păcii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?