Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Mișcarea Antimafie cere sancțiuni pentru Filat, Plahotniuc și Voronin din partea UE (VIDEO)

25 feb. 2014,, 12:10   Politică
5687 10
Foto: noi.md
Activiștii Mișcării Populare Antimafie au lansat astăzi un avertisment la adresa oficialilor Uniunii Europene, privind pericolul pe care-l reprezintă actuala conducere în calea integrării europene a Moldovei. Manifestanții au scandat, în fața sediului misiunii UE de la Chișinău, lozinci precum „Vrem reforme, nu doar vorbe”, „Sancțiuni europene pentru conducerea de la Chișinău”.

Activiștii le-au cerut oficialilor europeni să aplice sancțiuni față de Vlad Filat, Vlad Plahotniuc și Vladimir Voronin. Totodată, manifestanții i-au atenționat pe oficialii UE în privința unei eventuale repetări a scenariului ucrainean în Republica Moldova.

„Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu perpetuarea unei conduceri mafiotice la Chișinău, care este o conducere antieuropeană și prezintă același pericol care a fost săptămîna trecută în piața de la Kiev. Partidele care sînt la guvernare, ca și PCRM, sînt partide de conjunctură, care au interese personale, interese mafiote și toate faptele lor au demonstrat că sînt fapte antieuropene”, a subliniat vicepreședintele Mișcării Antimafie Daniela Bodrug.

Manifestanții le-au mai cerut oficialilor europeni să exercite presiuni asupra autorităților de la Chișinău, pentru a grăbi procesul de implementare a reformelor. Activiștii au depus un memorandum în acest sens la sediul misiunii UE în Republica Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?