Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Merkel şi Putin au discutat despre situaţia din Ucraina

24 feb. 2014,, 02:11   Externe
5243 1
Foto: antena3.ro
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin au purtat duminică o conversaţie telefonică, în timpul căreia au ajuns la concluzia că păstrarea integrităţii teritoriale a Ucrainei este importantă, a anunţat un purtător de cuvînt al Guvernului german, citat de AFP.

"Cei doi (lideri politici) sînt de acord asupra faptului că Ucraina are nevoie, rapid, de un guvern în măsură să acţioneze şi ca integritatea sa teritorială să fie păstrată", a anunţat Cancelaria germană într-un comunicat.

Cei doi lideri au subliniat totodată că stabilitatea Ucrainei este "în interesul lor comun, indiferent că este vorba despre planul politic sau economic".

Convorbirea lui Merkel şi Putin are loc în contextul în care ţara vecină Rusiei se confruntă cu tulburări politice, soldate cu destituirea lui Viktor Ianukovici din funcţia de preşedinte sîmbătă.

Anterior, Merkel a vorbit la telefon şi cu opozanta ucraineană Iulia Timoşenko, eliberată sîmbătă, după doi ani şi jumătate de închisoare.

Rusia a denunţat sîmbătă, prin ministrul de Externe Serghei Lavrov, atitudinea opoziţiei ucrainene şi a avertizat cu privire la o criză a suveranităţii Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?