X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Comercianții stradali nemulțumiți au blocat din nou strada Armenească (FOTO, VIDEO)

19 feb. 2014,, 16:56   Societate
4397 0
Foto: noi.md
Încercările poliției de a face ordine în jurul Pieței Centrale din Chișinău din nou au provocat acțiuni de protest din partea comercianților stradali, care au blocat temporar circulația transportului la intersecția străzilor Armenească și Mitropolitul Varlaam, transmite NOI.md.

Nu putem să nu recunoaștem că capitala unui stat european, Chișinăul, deja demult s-a transformat într-o piață mare. Ultimii cîțiva ani de aflare la conducere a primarului Dorin Chirtoacă se deosebesc doar prin aceea că deja și locurile libere de automobile (cu permisiunea edilului) de pe trotuarele părții centrale a bulevardului Ștefan cel Mare (inclusiv vizavi de Primărie) s-au transformat în piețe improvizate, unde se vinde orice.

Însă pot fi înțeleși și comercianții stradali, or, aceștia nu au altă ieșire decît să vîndă. Acești oameni nu au un loc de muncă stabil cu un salariu decent, însă trebuie cumva să trăiască, să-și crească copiii. Cît privește posibilitatea de a vinde în locurile special amenajate pe teritoriu pieței, comercianții spun că acolo nu sînt locuri libere sau li se cere mită prea mare. Iar dacă li se propun locuri, atunci acestea se află în locuri neconvenabile, cu căi dificile de acces. De aceea, nu le este convenabil vîndă în piață.

La rîndul său, directorul Întreprinderii Municipale „Piața Centrală din Chișinău”, Veaceslav Balan, respinge categoric aceste pretenții și argumente, calificîndu-le drept nefondate. „Despre ce fel de taxe suplimentare pentru locurile unde se vînd fructe și legume poate fi vorba, dacă zilnic rămîn libere peste 200 de locuri?!”, a afirmat Balan.
Și ultimul moment. Pavilioanele unde se vînd lactate și produse din carne demult aparțin unor persoane fizice. Este clar că acolo demult s-au înrădăcinat vînzătorii permanenți și țăranii nu au nicio șansă de a obține un loc pentru a-și vinde marfa. Însă acest fapt nu poate servi drept justificare pentru comercializarea cărnii de porc, salamurilor, cărnii de pasăre sau a produselor lactate direct de la sol și încă în vecinătatea veceurilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?