Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Kim Jong-un ar putea ajunge la închisoare

18 feb. 2014,, 00:16   Externe
3509 0
Foto: puterea.ro
Organizaţia Naţiunilor Unite a publicat luni un raport care condamnă crimele regimului comunist nord-coreean şi cere organizarea unei anchete internaţionale. Documentul a fost redactat de o comisie de experţi mandată de Consiliul ONU pentru Drepturilor Omului. Potrivit raportului, „comisia a stabilit că încălcări sistematice, extinse şi grosolane ale drepturilor omului au fost şi sunt comise de către Republica Populară Democratică Coreea, iar în numeroase cazuri aceste încălcări constituie crime împotriva umanităţii”.

Experţii ONU au descris în raport scene de mare cruzime şi o atmosferă de teroare generalizată. În document au fost incluse numeroase mărturii ale celor care au fugit din ţară. Regimul Kim Jong Un este brutal şi paranoic, gata în orice moment să sacrifice vieţilor propriilor cetăţeni. Mii de oameni sunt închişi pe criterii politice în lagăre de exterminare, de multe ori împreună cu întreaga familie. Adesea, represiunea politică este acompaniată de tortură, sclavie şi forme de violenţă sexuală, informează Agerpres. Regimul împarte populaţia în funcţie de loialitate şi acordă o atenţie deosebită armatei, iar populaţia este înfometată şi obligată să denunţe la autorităţi orice abatere de la linia stabilită de Partidul Comunist. Mai mult, raportul ONU susţine că puterea de la Phenian a luat decizii economice „în deplină cunoştinţă de cauză” care au înteţit foametea, relatează AP.

"La sfîrşitul celui de-al II-lea Război Mondial mulţi oameni au spus «nu ştiam». Acum comunitatea internaţională cunoaşte situaţia. Nu va exista posibilitatea unor scuze pentru inacţiuni", a declarat preşedintele Comisiei de anchetă a Naţiunilor Unite, Michael Kirby. "Vom recomanda Naţiunilor Unite să sesizeze Curtea Penală Internaţională pentru tragerea la răspundere a infractorilor, inclusiv, posibil, a dumneavoastră", i-au scris anchetatorii ONU liderului nord-coreean.

Coreea de Nord a refuzat să coopereze cu ancheta, iar misiunea sa diplomatică de la Naţiunile Unite respins raportul, precum şi toate acuzaţiile ce i se aduc în document. Diplomaţii comunişti susţin, într-un comunicat trimis Reuters, că „‘încălcările drepturilor omului’ menţionate în aşa-zisul ‘raport’ nu există”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?