Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Marea Britanie se cofruntă cu pericolul atacurilor teroriste a militanților întorși din Siria

17 feb. 2014,, 02:32   Externe
3296 0
Foto: zn.ua
Serviciile de informații britanice au prevenit cel puțin un atac terorist al "veteranilor sirieni" pe teritoriul Marii Britanii. Ei pregăteau toamna trecută un atac asupra unei clădiri publice în centrul Londrei.

Serviciile de informații britanice consideră extrem de periculoși cel puțin 250 de cetățeni ai Regatului Unit, care au luptat în rîndurile extremiștilor din Siria și s-au întors acasă, avînd pregătire militară.

"Jihadiștii se întorc din Siria în Regatul Unit, în legătură cu aceasta serviciile secrete monitorizează îndeaproape 250 de oameni", - scrie The Sunday Times cu referire la guvernul britanic.

Potrivit sursei, înapoi în Marea Britanie, au revenit aproximativ jumătate dintre britanicii care au luptat de partea militanților din Siria. Toți cei care s-au întors au o pregătire teroristă și sînt luptători cu experiență. Unii dintre ei sînt dispuși sau se pregătesc pentru a efectua atacuri teroriste. A fost prevenit cel puțin un act terorist al "veteranilor sirieni" pe teritoriul Marii Britanii. În toamna anului 2013, răufăcătorii planificau să captureze o clădire publică din centrul Londrei.

Anterior mass-media a scris, citînd o sursă din serviciile de informații americane, că în Siria luptă împotriva trupelor guvernamentale peste 17.000 de străini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?