Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Luptă ACERBĂ pentru microfoanele din Parlament (VIDEO)

14 feb. 2014,, 13:19   Politică
5210 2
Foto: unimedia.md
Deputații din fracțiunea Partidului Comuniștilor insistă asupra revenirii la metoda veche de lucru în ceea ce privește luările de cuvînt. În ședința de astăzi a legislativului, aceștia au insistat ca în sala Parlamentului să fie instalate microfoane, iar aleșii poporului să stea în rînd în cazul în care doresc să ia cuvîntul. Deputații își motivează solicitarea prin faptul că sînt nevoiți să aștepte foarte mult timp, deși se înscriu pentru luare de cuvînt conform procedurii.

„Astăzi avem o altă deficiență de procedură, pentru deputații care s-au înscris cu luări de cuvînt – nu există o claritate despre ordinea în care deputații vor vorbi. Deputați noștri s-au înscris în ordine în mod procedural, dar dumneavoastră ați oferit cuvîntul altor persoane. De aceea, trebuie să asigurați în mod vizibil, ca deputații să cunoască în care ordine și în care consecutivitate vor vorbi de la microfon”, a spus deputatul comunist Artur Reșetnicov.

În replică, președintele Parlamentului, Igor Corman, i-a luat pe deputații comuniști în zeflemea.

„Eu văd că voi, stimați colegi din opoziție, categoric refuzați să lucrați în mod civilizat. Noi avem sistem care permite fiecărui coleg, în ordinea în care s-a înscris, să pună întrebări pe marginea proiectelor de lege. Chestiile de procedură... o tradiție proastă în activitatea noastă parlamentară și dumneavoastră de fiecare dată mai mult de o oră ne furați cu așa-numitele 'chestiuni de procedură'”, a răspuns Igor Corman.

La rîndul său, deputatul Eduard Mușuc a spus că deputații PCRM pledează pentru aplicarea tehnologiilor moderne, însă nu trebuie admis ca să le fie încălcat dreptul deputaților.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?