X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ministerul Muncii a propus deputaţilor să examineze un proiect al PCRM pe care anterior îl considerau inacceptabil

14 feb. 2014,, 09:50   Societate
4798 1
Foto: noi.md
Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a propus deputaţilor să examineze proiectul de lege cu privire la modificarea indexării indemnizaţiilor sociale, similar proiectului Partidului Comuniştilor, pe care anterior Parlamentul l-a numit "negativ".

Potrivit agenţiei "Infotag", joi, în cadrul şedinţei parlamentului, proiectul a fost prezentat de ministrul Muncii, Valentina Buliga. Potrivit ei, "aceste amendamente sînt foarte importante, deoarece ajutorul trebuie să fie proporţional necesităţilor cetăţenilor".

"Trebuie să creăm un sistem bine definit de apreciere a parametrilor. Acest obiectiv presupune elaborarea unor anumiţi indicatori. Trebuie să indexăm indemnizaţiile la fel ca şi pensiile în fiece an, în aprilie", a spus ministrul. Deputata comunistă Galina Balmoş s-a adresat ministrului cu rugămintea de a răspunde "nu este, oare, acest proiect similar celui propus de PCRM?".

"Am propus o astfel de iniţiativă, dar atunci opinia Parlamentului a fost una negativă. Reiese că v-aţi schimbat părerea şi indemnizaţiile trebuie recalculate", a menţionat deputata.

În replică ministrul a spus că atunci Guvernul se afla în proces de reformare a întregului sistem social şi nu a avut posibilitatea să o adopte.

"Atunci nu dispuneam de cercetările necesare, nu aveam concepţia de reformare. Astăzi însă putem să luăm astfel de decizii. Proiectul vizează 70 de mii de oameni, indemnizaţiile cărora vor fi recalculate. Majorarea medie a indemnizaţiei va constitui 90 de lei", a subliniat Buliga.

Pentru indexarea indemnizaţiilor au fost alocate surse de 59 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?