Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

108 etaje pe jos din cauza datoriilor comunale

12 feb. 2014,, 19:00   Externe
3687 0
Foto: burjkhalifa.ru
Locatarii celei mai înalte clădiri de locuinţe din lume, Burj Khalifa, riscă să rămînă fără lifturi şi aer condiţionat, după ce dezvoltatorul zgîrie-norului de 160 etaje din Dubai a anunţat că nu va mai tolera facturile neplătite.

„Am emis deja o notificare pentru a le reaminti şi a-i determina pe locatari să îşi plătească costurile de întreţinere, pentru a asigura buna administrare a clădirii“, a declarat purtătorul de cuvînt al companiei Emaar, dezvoltatorul Burj Khalifa, pentru postul CNN. „Notificarea privind întreruperea serviciilor în cazul neplăţii a fost trimisă după ce locatarii au fost avertizaţi în repetate rînduri să îşi plătească facturile la întreţinere. Unii dintre ei au facturi restante din 2012“, a mai spus purtătorul de cuvînt al Emaar.

De asemenea, Compania Emaar a avertizat locatarii că va începe să restricţioneze accesul restanţierilor la garaje, sala de gimnastică, piscină, terenuri de tenis, prin anularea cartelelor de intrare. „Locatarii care şi-au plătit serviciile de întreţinere se vor putea bucura în continuare de acces neîngrădit la toate spaţiile comune“. Costurile de întreţinere reprezintă o dispută des întîlnită în Dubai, între chiriaşi şi proprietari, deoarece mulţi dintre cei care închiriază un apartament se plîng de facturi prea mari pentru serviciile de administraţie.

De cele mai multe ori, locatarii nu sînt avertizaţi cu privire la valoarea costurilor de întreţinere şi acuză dezvoltatorii de abuzuri. Agenţia pentru Reglementări Imobiliare din Dubai încearcă să impună norme mai stricte asupra dezvoltatorilor, dar şi a proprietarilor, pentru a-i determina pe aceşti să le prezinte chiriaşilor costurile aproximative de întreţinere înainte de a fi semnat un contract de închiriere.

În Burj Khalifa există 900 de apartamente de lux, amplasate de la etajul 12 la etajul 108. Deşi Emaar nu a dezvăluit costul unei chirii în clădirea-turn, agenţii imobiliari prezintă oferte în valoare de 55.000 dolari pentru un apartament cu un dormitor, dacă plata se face în avans, pe un an. Serviciile de întreţinere sînt estimate la o valoarea uriaşă, de aproximativ 25.000 dolari anual.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?